Direct contact? Bel: 06 - 812 133 56

Home > Blog > Waarom word ik grijs

Waarom word ik grijs

Help! Je ziet iets glinsteren in je haar.. De eerste grijze haar, je voelt je gelijk 10 jaar ouder. Dit is absoluut niet nodig, want gemiddeld worden mensen vanaf hun 25 levensjaar grijs. Terwijl sommige pas op hoge leeftijd hun eerste grijze haar krijgen. Ook zijn er verschillen per afkomst. Net zoals je de bruine ogen van je vader kan erven, zo erf je ook het tijdstip waarop je grijs wordt.

De eerste grijze haren: 

In een enkel geval kan grijs worden ook komen door slechte voeding, ziekte, roken of stress. Vaak begint het grijzen bij je slapen. Daarna verspreidt het zich over de rest van het hoofdhaar en ook het lichaamshaar. Bij mannen komen de eerste grijze haren vaak voor in hun baard.

Wat is grijs haar eigenlijk ?

Grijs haar is het gevolg van een veranderde eiwitsynthese, waardoor er een verlies is van melanine (het pigment dat kleur geeft aan ons haar). Hierdoor neemt de concentratie van melanine in het haar af. Het haar wordt grijs. Wanneer alle melanine volledig verdwijnt, wordt het haar wit (kleurloos).

De oplossing?

Grijs haar is niet te genezen. Wel kun je het verhullen. Bij een enkele grijze haar kun je kiezen voor highlights of een kleurspoeling. Hierdoor vallen de grijze haren minder op en heb je het minste last van een uitgroei. Mocht je veel grijze haren hebben, kun je kiezen voor een verf. Dit dekt alle grijze haren en groei weer uit. Er zijn zelfs producten die regenerend werken; zij zorgen dat er weer pigment wordt gemaakt door de melanocyten.

Maak een afspraak